Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/iresbg8w/public_html/header on line 72

Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/iresbg8w/public_html/header on line 73
Moщност, Горива, Приложения

Категорията Битови инсталации включва различни видове горелки, котли и камини за директно изгаряне на различни видове биомаса. Подобни инсталации намират приложение в еднофамилни и многофамилни жилищни сгради. При правилно проиектиране и изграждане могат да осигуряват висока степен на конфорт, автоматизация и автономия при обезпечаването на отоплението и производството на БГВ.Горелките на биомаса подходящи за приложение битови инсталации са в диапазона на мощност 20-150 kW. Проектирани са в зависимост от вида и характеристиките на съответните горива, които могат да бъдат – дървесни пелети, дървесни пелети с ниско качество, дървесен чипс, дървесни или сламени брикети и т.н.

Котлите на биомаса за битови инсталации са в диапазона на мощност 20-150 kW. Различните модели са проектирани за горене на различни видове биомаса – дървесни пелети, дървесни пелети с ниско качество, дървесен чипс, дървесни или сламени брикети и т.н. Могат да бъдат оборудвани с проточен топлобмени за производство на БГВ, системи за почистване на пепелта, както и от топлообменика така и от пепелника.

Пелетните камини отоплителни тела които са съчетание от комфорта на „живият” огън в дома и от висока степен на автоматизация и автономност. Модерният и стилен дизайн ги прави истинско бижу в дома.

Интеграцията на термо-соларни панели с отоплителна инсталация на биомаса е едно много практично и икономично решение. През зимният сезон термо-соларните панели понижават консумацията на биомаса в дома, през летният сезон осигуряват достатъчно енергия за производство на БГВ.

Складовите стопанства и транспортни системи за биогорива са неизменна част от една добре проектирана и изпълнена инсталация. Те не само осигуряват правилната и безаварийна работа на инсталацията, но и надеждна работа без човешка намеса.